RECOMANACIONS DESCONFINAMENT NENS/ES

Tal i com ha anunciat el govern espanyol, a partir d’aquest diumenge els nens i nenes de menys de 14 anys podran sortir acompanyats d’un adult (pare, mare, tutor/a o germà/na major de 18 anys), 1 hora al dia, i no es podran allunyar més d’1 km. de la seva llar.
.
Poden sortir junts no més de 3 menors que convisquin al mateix domicili, que hauran d’anar acompanyats sempre d’un adult.
.
Aquesta mainada podrà agafar la pilota, patinet o el que cregui convenient per distreure’s durant aquesta estona a l’exterior, però recordant SEMPRE en mantenir les distàncies de seguretat d’uns 2 metres.
.
Des de l’Ajuntament aconsellem sortir amb mascareta i guants i una vegada tornem a casa ser molt curosos amb la higiene (sabates a l’entrada, roba a la rentadora, rentar bé les mans i desinfectar mascareta).
.
Per a tota la població està PROHIBIT anar als parcs i utilitzar les seves infrestructures ja siguin bancs o taules, així com poder anar a les zones infantils i els seus gronxadors, tobogans, … Tampoc es pot utilizar la pista poliesportiva. La resta d’equipaments municipals restaran tancats com fins ara.
.
Es pot sortir de 9 hores del matí a 21 hores del vespre, aconsellant que no se surti a les hores puntes per evitar molta confluència de persones al carrer al matiex moment, i així no arriscar-nos a possibles contagis de la Covid-19.
.
De la mateixa manera, aconsellem aprofitar que vivim en una zona rural i anar a espais poc massificats, com pot ser al bosc, al parc de la resclosa, font de Mas Xibeques, el passallís, passejar pels camins dels masos de Calabuig, voltants de Les Roques, camins d’Orriols, (segons tinguem la nostra residencia habitual), sempre recordant les normes anteriorment esmentades, i que no sigui més d’un quilòmetre de distància.
.
Qualsevol adult o menor amb febre o amb símpotmes compatibles amb la Covid-19 no podran sortir al carrer sota cap concepte.
.
Esperem que TOTS/ES siguem respectuosos/es AL MÀXIM amb aquestes noves mesures i penseu que el que faci el menor d’edat serà responsabilitat del seu progenitor/a o tutor/a.
.
De l’ús RESPONSABLE que fem d’aquestes mesures dependrà la sort de la resta!!!
.
Moltes gràcies a tothom.